În anul 1774, ca urmare a anexării de către Imperiul Habsburgic, Nordul Moldovei, numită până în acel moment Țara de Sus a Moldovei, a primit numele de Bucovina.
Până la acel moment, regiunea mai era numită Plonina, Cordun sau Arboroasa. Numele Bucovina provine de la slavul „buk”, care înseamnă fag. Buchenland – țara fagilor – era denumirea germanică a regiunii din Nordul Moldovei, iar până la numele românizat nu a mai fost decât un pas: Bucovina.
O zonă mare a județului Suceava ocupă partea de Sud a Bucovinei istorice. Înainte de 1918, frontiera dintre Bucovina și România trecea pe lângă orașul Siret de astăzi, până la râul Mitoc și apa Sucevei, așa încât două cartiere foarte cunoscute ale municipiului Suceava, Ițcani și Burdujeni, sunt de o parte și de celaltă a graniței istorice. Ițcani se află în Bucovina, iar Burdujeni în vechiul Regat.
Bucovina este una dintre cele mai pitorești regiuni ale României, iar turismul este parte integrantă a unei economii regionale care se dezvoltă la cote cu adevărat europene. Încondeierea ouălor, prelucrarea lemnului, olăritul, pictura icoanelor, țesutul, confecționarea măștilor populare și a portului popular tradițional reprezintă zestrea neprețuită a Bucovinei, ca parte integrantă a geografiei emoționale a poporului român.
Bucovina va fi reprezentată prin tradiții, muzică și meșteșuguri, în cadrul Festivalului Tradițiilor Românești, ediția a II-a, la Chișinău, în perioada 17 – 19 mai 2024.
#DRRMRomânia #FestivalulTradițiilorChișinău #tradițiiromânești #RomâniaRepublicaMoldova #RegiuneaBucovin
Lasă un răspuns